Følg os på Facebook

Et arbejdsredskab for forfattere

Novlr – et super godt værktøj

Novlr – et super godt værktøj

I jagten på et online skriveprogram er jeg faldet over programmet “Novlr”. Det er enkelt, æstetisk og godt tænkt.  Jeg er meget begejstret!

Jeg havde brug for et program, der fungerer online. Dels fordi jeg skifter arbejdscomputer i løbet af dagen – nogle gange låner børnene min computer og jeg en anden, andre gange sidder jeg på biblioteket og skriver på deres computere. Dels fordi min mand og jeg lige nu arbejder på et fælles projekt – med et online skriveprogram kan vi logge på fra hver sin computer og altid arbejde på den nyeste version af vores fælles projekt. Det populære skrivesoftware Scrivener skal downloades og er altså knyttet til en bestemt computer, så det var ikke en mulighed.

Skrivesoftwaret Novlr er derimod et rigtig godt bud på et online skrivesoftware. Novlr sælger sig selv på sin enkelhed. Programmet har altså ikke alle Scriveners funktioner, til gengæld er det overskueligt og hurtigt at komme i gang med.  Du skal med andre ord ikke igennem en masse YouTube videoer, før du er klar til at skrive.

Også grafikken er enkel og æstetisk. Fonten er smuk og “papiret” er en behagelig lysegrå tone med mulighed for at skifte til en “aftenfunktion”, hvor du skriver med gul skrift på sort baggrund.

Aften “mode”:

 

I et panel til venstre kan du organisere dine kapitler og scener.

Derunder er der mulighed for lave planlægning. F.eks. gemme sin synopsis, notere personer ect.

Under værktøjsikonet til højre kan du se din skrivestatistik. Hvor meget du har fået skrevet i alt, hvor meget du gennemsnitlig skriver om dagen, hvornår på døgnet du oftest skriver mm.

Det er nemt at formatere dit Novlr dokument til enten PDF eller Word. Novlr gemmer naturligvis din tekst, men der er også en funktion, hvor du let kan trække en kopi af din tekst over i dit Google drev eller til DropBox.

Skønt Novlr primært henvender sig til romanforfattere, bruger jeg det selv til at skrive noveller i, og det fungerer ganske udmærket.

Folkene bag Novlr udvikler konstant på programmet og modtager i den forbindelse gerne idéer til udvikling. De svarer hurtigt på beskeder.

Novlr er gratis de første 14 dage. Herefter koster det 10 dollars om måneden – ca. 60 kr.

Blogindlæg af Alice Aagaard

Related Posts

Medlem af ORDforeningen

Medlem af ORDforeningen

Jeg går ikke i dyrt tøj eller tager med veninderne på spaophold – i stedet for bruger jeg pengene på ordgymnastik!

Giv et gavekort

Giv et gavekort

Vil du give en Forfatteralmanak 2018 i julegave? Så køb et gavekort, som du selv kan printe ud.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *